Skip to main content
Bouwsysteem

Tasta-IsoPlus

Tasta-IsoPlus

Tasta-IsoPlus is een nieuw cellenbetonblok voor dragende wanden en gevels met een extreem hoge isolatiewaarde. Het Tasta-IsoPlus blok bestaat uit een binnenste dragende laag van G2/350 cellenbeton, een super isolerende kern van XPS of Resol hardschuim en aan de buitenkant weer een laag cellenbeton G4/550. Deze samengestelde blokken worden op dezelfde wijze verwerkt als de standaard Tasta droogstapel blokken, dus zonder lijm !! In plaats hiervan worden gepatenteerde kunststof strips en koppelstrips gebruikt.

Het standaard blok heeft een R-waarde van 6,00 m2K/W ! 

Ver boven de huidige eisen van het bouwbesluit. Afhankelijk van de soort isolatie zijn hogere waarden bereikbaar. Met deze blokken kunnen woningen worden gebouwd die voldoen aan de huidige en toekomstige eisen van passief bouwen.

Tasta-IsoPlus

Duurzaam

Tasta-IsoPlus levert niet alleen super energieprestaties, het is tevens een duurzaam product. Cellenbeton staat al jaren bekent als een zeer duurzaam en milieuvriendelijk product. Zowel de productie, als de verwerking en eventuele recycling.

De klant heeft steeds meer aandacht voor duurzame materialen en de impact op zijn omgeving. Tevens een zeer bewuste keuze voor de generaties na ons.

Voordelen

Omdat het Tasta-IsoPlus blok in onze fabriek wordt gefabriceerd, kompleet met pas- en hoekblokken ontstaat er op de bouwplaats nagenoeg geen afval. Door zijn formaat en samenstelling is de Tasta-IsoPlus snel en makkelijk te verwerken. Bouwtijden worden hiermee ook verkort.

Het Tasta-droogstapelbouwsysteem wordt zowel aan de buiten- als binnenzijde afgewerkt met een op cellenbeton afgestemde pleisterlaag, waardoor een gebouw het voor pleisterwerk karakteristieke uiterlijk verkrijgt. Er zijn geen dilatatievoegen nodig. Met het droogstapelsysteem kunnen gebouwen in nagenoeg elke bouwsector in zeer korte tijd worden samengesteld, met een of meer bouwlagen en met platte of hellende daken. Er wordt gestapeld vanaf een in het werk gestorte funderingsvloer, met- of zonder kruipruimte.

Dit systeem kan ook worden afgewerkt met steenstrips, natuursteen, tegels, hout etc. Eindeloze mogelijkheden!

 

Tasta-IsoPlus
 • Hoge isolatiewaarde
 • Warmte-accumulatie en vochtregulatie
 • Stabiel en sterk
 • Aansluitingen gegarandeerd koudebrugvrij
 • Snelheid en eenvoud, dus minder kans op fouten
 • Bouwsysteem, dus orde op de bouwplaats
 • Voordelig in gebruik
 • Gezond en comfortabel binnenklimaat
 • Brandveiligheid (brandklasse A1)
 • Geen brandgevaarlijk isolatiemateriaal
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Geen schadelijke stoffen, dus geen gezondheidsrisico’s

Montage

Maatvaste blokken van cellenbeton lang 250, rondom voorzien van een in de blokken gefreesde groef (8 x 20 mm). In deze groeven passen kunststofstrippen.

Doorgaande horizontale strippen vormen de lintvoegverbinding, maatvaste verticale koppelstrippen de stootvoegverbinding. De verbinding tussen verticale en horizontale strippen is zodanig klemvast, dat de blokken tot één geheel gekoppeld worden. Daartoe zit aan de verticale strippen een vertanding die in een gleuf van de horizontale strip klikt.

Ten behoeve van topgevels, ventilatiedoeleinden of andere bouwdelen worden pasblokken gemaakt. 

Op de vloer wordt eerst een kim blok in specie gesteld, waarna met het stapelen kan worden begonnen (geen stelprofielen nodig).

Voor openingen worden geïsoleerde lateien op maat gemaakt van gewapend cellenbeton.

Buitenzijde: deze bestaat uit een gewapende pleisterlaag waarin een glasweefsel mat is ingebed. Het glasweefsel vangt eventuele spanningen op en dient ter verstijving van de wandconstructie, alsmede ter versteviging van het oppervlak. De toplaag wordt opgebracht in een kleur en structuur naar keuze. Dit systeem kan ook worden afgewerkt met steenstrips, natuursteen, tegels, hout etc. Eindeloze mogelijkheden !

Afwerking binnenzijde: deze wordt afgewerkt met een op het cellenbeton afgestemde pleisterlaag, al dan niet gewapend.

Brochure

Tasta-Isoplus bouwsysteem brochure

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de brochure op te vragen.